Wat is psycho-energetische therapie

Op zoek naar je vitale levensenergie.

Je vraagt je vast af wat psycho-energetische therapie is. Ik ga hieronder een poging wagen om het uit te leggen.

Psycho of psyche verwijst naar onze bewuste en onbewuste dieptes. Je kunt het zien als een soort intelligentie van je ziel. Je psyche bevat alle essentiële componenten van je bewustzijn die je vormen én je laten evolueren. De psyche is het centrum van denken, voelen en motivatie, dat bewust en onbewust de reacties van het lichaam op de sociale en fysieke omgeving stuurt.

Energetics verwijst naar de vitale levensenergie die in ons allemaal aanwezig is. 

Van deze vitale energie kun je je bewust zijn, al maakt het ook een groot deel uit van ons onbewuste leven. Je kunt deze energie waarnemen en voelen via je zintugen en deze energie komt tot uiting in je eigen subjectieve ervaringen. Alle ervaringen die je echt doorleeft informeren en beïnvloeden op een heel diep niveau je bewustzijn en ondersteunen je ontwakingsproces.

Tijdens onze sessies hebben we interacties waardoor we samen een wederzijds begrip opbouwen, dit noem je inter-subjectiviteit.  Psycho-Energetische Therapie speelt zich af in deze inter-subjectiviteit, dus in ons wederzijds begrip van elkaar. We werken actief met onze wederzijdse doorleefde ervaringen en ons bewustzijn. Hierdoor werken we op een heel diep niveau. Dit werk gaat veel verder dan cognitieve vormen van psychologie en coaching. Het is ook de reden dat een quick fix niet mogelijk is, je bent na 10 sessies nog niet klaar. 

Psycho-energetische therapie integreert lichaam, geest en ziel voor een diepere verbinding met jezelf en anderen. Overal jouw juiste energie.