Workshop transgenerationeel helen

Patronen uit voorouderlijnen.

Wat is dat transgenerationele toch?

Transgenerationele overdracht verwijst naar de overdracht van psychologische patronen en emoties van de ene generatie op de generaties die volgen. Een belangrijk aspect van transgenerationele overdracht is dat deze patronen en emoties vaak onbewust worden doorgegeven. Dit betekent dat we als volgende generatie niet altijd bewust zijn van de oorsprong van bepaalde gedragingen of gevoelens die we ervaren. Het kan daardoor ongemerkt een diepgaande invloed hebben op je persoonlijke ontwikkeling en relaties. Transgenerationele overdracht gaat specifiek over de lijn van onze grootouders en daarvoor.

Terug naar de oorsprong

Om deze transgenerationele patronen te kunnen doorbreken en daarmee te helen moeten we terug naar waar ze zijn ontstaan. Welke gebeurtenis ligt aan deze patronen ten grondslag? Welke gebeurtenis heeft nog verwerking nodig? Wat in onze voorouder lijn behoeft nog aandacht en wiens verhaal moet nog worden verteld en doorleefd?

Waarom zou je dit werk doen?

Galit Atlas beschrijft in haar boek waarom we dit werk zouden willen doen.

Zodra we de emotionele erfenis kunnen leren identificeren die in ons leeft beginnen dingen logisch te worden. Onze levens beginnen langzaam te veranderen doordat er een doorgang onstaat tussen ons leven nu en het voorgaande trauma. Wat ooit onmogelijk leek wordt nu tastbaar, de pijn wordt minder en een nieuwe weg verschijnt.

De implicaties van nieuw onderzoek zijn meervoudig. We realiseren ons dat trauma kan overgedragen worden naar de volgende generatie, maar ook dat psychologisch werk het biologische effect van trauma kan veranderen en aanpassen. Volgens Steven Stahl, professor in de psychiatrie aan de Universiteit van Californië, San Diego blijkt dat psychotherapie kan worden geconceptuealiseerd als een epigenetische drug, omdat het de bedrading van het brein op een manier kan veranderen zoals drugs dat ook kan. Onze hoop ligt in het begrijpen dat emotioneel werk een diepgaand effect heeft op wie wij, onze kinderen en onze kleinkinderen zullen worden.

Galit Atlas Emotionele erfenis. Een therapeut, haar patiënten en het doorwerken van trauma

Wij zijn de levende droom van onze voorouders

Naast het verwerken en helen van onverwerkte gebeurtenissen gaan we ook aan de slag met de dromen, wensen en de hoop die onze voorouders voor ons hebben. Wij zijn immers de levende droom van onze voorouders.

Wat gaan we doen in deze twee-daagse workshop?

We hebben een twee-daagse verdiepende workshop ontworpen speciaal gericht op het begrijpen, verwerken en helen van transgenerationele overdracht. Als deelnemer zal het je helpen om je eigen voorouderlijke overdracht te begrijpen, te verwerken en te helen. Een unieke mogelijkheid om ook het leed van onze voorouders te verwerken. We werken met de transgenerationele overdracht uit de lijn van onze grootouders en daarvoor.

Door middel van break-out sessies en werken in de groep zullen we onze persoonlijke ancestrale verhalen onderzoeken. Hiermee krijgen we inzicht in de herkomst en het effect van onze persoonlijke transgenerationele overdracht op ons dagelijks leven. Door dit inzicht is het mogelijk om oude gebeurtenissen in de lijn te verwerken voor onze voorouders en daarmee onszelf ruimte te geven voor het maken van nieuwe keuzes ten behoeve van onszelf.

Een tweedaagse verdiepende workshop op het snijvlak tussen energetisch waarnemen en psycho energetisch werken

Deze workshop is voor jou als je:

  • Een diepgaande interesse voelt in je voorouders en wat hen heeft bezig gehouden;
  • Meer te weten wil komen over de transgenerationele overdracht in jouw lijn en het effect daarvan op jou;
  • Wil leren over de loyaliteit die je ervaart ten opzichte van de generaties voor je;
  • Meer keuzevrijheid wil ervaren bij het volgen van je eigen pad;
  • Merkt dat het tijd is voor een volgende stap in je ontwikkeling;
  • Benieuwd bent welke positieve boodschappen, wensen en hoop jouw voorouders voor jou hebben bij die volgende stap.

Deze twee-daagse workshop is dé kans voor jou om door een nieuwe bril naar jezelf te kijken.

Heb ik ervaring nodig?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die oprecht geïnteresseerd is in de werking van transgenerationele overdracht en de effecten daarvan op ons dagelijks leven. Dit werk is voor iedereen toegankelijk, niet alleen als je dit werk al kent. Twijfel je toch nog hierover? Neem dan vooral contact met ons op.

Wanneer?

Binnenkort nieuwe data
van 9.30 uur tot 18.00 uur

Locatie

Anna Haen Abcoude
Gein Zuid 23a
Abcoude

Investering

EUR 499 incl. 21% BTW
inclusief een heerlijke lunch en koffie/thee verzorgd door Anna Haen

Over Aukje van de Vorstenbosch

Aukje werkt op het gebied van bewustzijnsgroei en waarnemingsvermogen. Ze doet dat als energetisch en systemisch leraar en opleider aan de School voor Energetisch Waarnemen. Met behulp van o.a. haar intuïtieve waarneming beschrijft ze verbanden, bewegingen en ontwikkelprocessen in woorden en beelden waardoor meer helderheid en ruimte ontstaat in situaties en vraagstukken.

Sinds 2006 heeft ze een praktijk waarin ze zakelijkepersoonlijke en relationele vraagstukken bekijkt en toelicht.

Sinds 2017 geeft zij les in energetische waarnemingstechnieken.

Door je bewustzijn te ontwikkelen en gebruik te maken van je innerlijke zintuigen en aangeboren intuïtie leer je om je cognitieve, analytische vermogen te verrijken met energetische waarneming en om voorbij weerstand, trauma, defensie en angst, mogelijkheden aan te reiken aan jezelf en anderen.

Over Anne-Marie Delfgaauw

Anne-Marie heeft ruime ervaring in de corporate wereld en is opgeleid als PyschoEnergetics practitioner, een vierjarige internationale opleiding in verdiepend proceswerk: http://psentraining.com/

Om haar kennis op dit vakgebied uit te breiden en te verdiepen volgt ze regelmatig workshops, inmiddels 4 extra trainingsjaren en supervisie vanuit deze opleiding. Jaarlijks organiseert ze voor deze opleiding een driedaagse workshop in Amsterdam.

PsychoEnergetics is een stijl van dieptepsychologie gebaseerd op een geïntegreerde body-mind aanpak. De mindful aanwezigheid van de practitioner ondersteunt, versnelt en versterkt het proces van verdieping en bewustwording van de cliënt. Zo worden de voorwaarden gecreëerd die nodig zijn voor significante, betekenisvolle en duurzame transformatie.

Naast haar 1-op-1 werk faciliteert ze verschillende groepen en teams. Van een online mindfulness en support groep en verschillende teams bij gemeente Utrecht.  Daarnaast is Anne-Marie procesbegeleider bij de School voor Energetisch Waarnemen.

“Als je helder hebt welke stemmen uit het verleden komen en als je helder hebt wat je zelf in de wereld wilt zetten dan heb je de keuze om je eigen pad te bewandelen en zo meer van jezelf te worden”.

Anne-Marie

Wat vonden eerdere deelnemers van deze workshop?

“Deze 2-daagse heeft mij enorm veel opgeleverd. Ik voel me meer op mijn plek in deze tijd en ik heb mijn woede en verdriet een plek kunnen geven. Ook voel ik me meer ‘gedragen’ door mijn voorouders en ben ik meer in balans. Echt een aanrader als je verdieping zoekt in wat je ervaart in je leven en eventuele gebeurtenissen in je familielijnen”

Martha S.

Heb je nog vragen? 

Dat kan! Stuur Anne-Marie een mail en stel je vraag. 

Meld je nu aan!