Bezielend leiderschap

Inspirerend leiding geven.

We hebben je nodig: stevig, zichtbaar, vitaal, geïnspireerd, inspirerend, bezield. Als leider, medewerker, MT-lid, op C-level, in je team. Overal jouw juiste energie.

Geïnspireerd werkt inspirerend
Want is het jou wel eens opgevallen hoe aanstekelijk het werkt als iemand helemaal in zijn of haar juiste energie zit? Als iemand doet wat ie moet doen? Dit aanstekelijke effect is wat ik binnen organisaties wil bereiken. Omdat dit bezielend leiderschap als een lopend vuurtje werkt en dat start bij jou persoonlijk.

Daarom is het mijn missie om jou jezelf écht te laten leren kennen zodat jij je met jezelf kunt verbinden. Wanneer jij lichaam, geest en ziel verbindt kun je veel betere verbindingen aangaan met jezelf, je collega’s, je teams, je medewerkers, je klanten, je opdrachtgevers.  Verbinding geeft de beste energie. Teams presteren beter met de juiste energie. En dit levert weer de beste resultaten voor je organisatie. Zo help jij mee de toekomst vorm te geven.

Mijn aanpak
Ik geloof in een open, sensitieve benadering, waarbij kwetsbaarheid en stevigheid hand in hand gaan, en waarbij je je gegrond, in je lijf en gecentreerd voelt. Ik erken het belang van een reflectief vermogen en het vermogen om ‘belichaamd’ te denken.

Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waarin mensen zich vrij voelen om hun gedachten en emoties te delen. Ik koester de overtuiging dat door gelijkwaardigheid te omarmen en zonder oordeel te luisteren, een sfeer van vrijheid ontstaat. Deze benadering leidt tot een communicatie die niet alleen positiever is, maar ook een dieper niveau van begrip en verbinding teweegbrengt.

Ik maak juist binnen organisaties gebruik van mijn ervaring als pscyho energetisch therapeut en alles dat ik heb geleerd in mijn opleiding en nascholing.

Over mij
Ik sta stevig en gecentreerd in het leven. Ik ben niet bang om mezelf te zijn, kwetsbaar en om complexiteit aan te gaan. Ik kan met veel mensen op verschillende lagen makkelijk contact maken en werk graag samen. Gedoe en confrontaties schrikken me niet af. Ik maak het ingewikkelde simpel, ga naar de kern en houd het ondertussen lekker praktisch. Mijn diepgang en overzicht stellen me in staat om te begrijpen hoe de hazen lopen en hoe alles samenkomt. En dit alles doe ik met humor en veel energie.

Centraal in mijn manier van werken staat dat je zelf eigenaarschap neemt over je leerproces en dat je zelf leert om te vissen:

“Give a man a fish, and you feed him for a day, teach a man to fish and you feed him for a lifetime”

Mijn aanbod bestaat uit:
* 1-op-1 sessies met management en werknemers
* workshops
* trainingen
* het begeleiden van teams
* maatwerk programma’s

Als ervaren facilitator op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap zet ik mijn kennis en expertise graag in voor je bedrijf en medewerkers.

Ervaringen

Veranderen is voor de mensen die innoveren in de gemeentelijke dienstverlening misschien wel moeilijker dan ooit. Er liggen namelijk talloze mooie kansen die we kunnen pakken (..) Common Ground, Datagedreven Dienstverlening en Menselijke Maat. Mooie thema’s waarbij de ontwikkeling en innovatie op groen staan. Talloze inspirerende voorbeelden en kansen zijn er om te pakken. Maar…. deze kansen gaan alleen maar werken als deze ook een goed plekje krijgen in de uitvoering. En daar zit het venijn. Want de uitvoering die staat nu enorm onder druk.

Ik gun iedereen een Anne-Marie…

In mijn team zitten alleen maar mensen die met heel hun hart werken aan de verbetering van onze dienstverlening. Dagelijks zitten zij in dit spanningsveld. We zien zoveel kansen, maar we zien ook de uitdaging en soms zelfs de onmogelijkheid om het allemaal ook daar te krijgen waar het gebruikt of ingezet moet worden namelijk… de uitvoering.

Gelukkig zijn er regelmatig successen te vieren. Maar ik ben ook eerlijk. Voordat het succes er is vraagt dit van het team elke dag weer veel inspanning, energie en hoofdbrekens. Want er zijn momenteel heel veel duwende en trekkende krachten van (gezonde)weerstand, verandermoeheid tot onbedoelde druk die maken dat het allemaal niet vanzelf gaat. En ja… daar worden wij ook wel eens een beetje prikkelig van…. en dat is denk ik menseigen voor mensen die alleen het beste willen voor die inwoner of ondernemer

En daarom hebben wij een Anne-Marie. Anne-Marie helpt ons met regelmaat om even stil te staan bij onze eigen veerkracht en helpt ons te benoemen wat we nodig hebben. Nodig voor onszelf, nodig van het team, nodig om succesvol en vitaal te blijven. Bewust dus even ruimte voor reflectie, even ruimte voor intervisie. Ik merk dat geeft rust en werkplezier. En dat gun ik iedereen in deze drukke gekke tijd.

Trots op mijn team en super blij met Anne-Marie Delfgaauw!

Corrine, manager Gemeente Utrecht

Neem contact met me op voor een maatwerk oplossing via +31614045851.