Verdiepingswerk

Spannend

Het werk dat nodig is om blijvend te transformeren is niet per sé datgene waar we zin in hebben. Waarvan we bij het opstaan denken, goh laat ik eens even lekker naar mijn eigen angsten kijken. Laat ik eens even de patronen en overtuigingen herzien die ik keer op keer herhaal en waarmee ik geen steek opschiet. Of laat ik die woede of dat diepe verdriet eens even helemaal voelen. Liever gaan we Netflixen, shoppen of een dagje naar de wellness. Of hard werken, dat werkt ook altijd goed 😉

Het is dan ook meer dan logisch dat je weerstand voelt of twijfels hebt. Het betekent niet dat er iets ‘mis’ met je is, of dat je ‘weer’ iets verkeerd hebt gedaan. Het is het bewijs van hoe complex we als mens zijn.  Wat je wel weet dat als je gaat zitten wachten tot je eindelijk zin hebt dan kun je wachten tot je een ons weegt.

Tijd om op te groeien

Misschien kun je vandaag luisteren naar die diepere stem in je. Want iets dieper in ons drijft ons: de hang naar authenticiteit, naar worden wie je echt bent. We bezitten allemaal een diep en soms verborgen verlangen naar de waarheid. Wie ben ik? Wat wil ik in de wereld zetten?

En mocht je nou nog denken dat je als een donderslag bij heldere hemel verlicht zult zijn dat kom je bedrogen uit. Dat is ‘magical thinking’, een kinderlijke wens. Het wordt tijd om op te groeien, volwassen te worden, aan de slag te gaan.  Het is tijd om de regie te nemen over je eigen leven.

Waar je het voor doet

De beloning van dit werk is een diepere beleving van belichaming, van geïntegreerd en verbonden zijn, van één zijn, van bezield zijn. En dat betekent niet dat je je per sé de hele tijd goed hoeft te voelen, of in een staat van bliss hoeft te zijn. Dat zou tekort doen aan ons menszijn. Wel voel je je rijker, kleurrijker, meer gefacetteerd, meer gelaagd, kortom menselijker. Je bent niet alleen in contact met ‘het licht’ maar je staat ook stevig met je voeten op de grond. Echt en realistisch, middenin het leven. Stevig en gecentreerd heb je vanuit je basis regie over je eigen leven. Overal jouw juiste energie.