Bevrijding

Bevrijding

5 mei 2019 Coaching Energetisch Waarnemen Personal Branding PSEN Verdiepingswerk 0

Bevrijdingsdag

Gisteren, 4 mei dodenherdenking schreef ik een blog over onze schaduwzijde. Door het slechtste in jezelf te ervaren en accepteren kom je erachter dat je beiden kunt zijn. Goed en slecht. Vandaag is het 5 mei, bevrijdingsdag en er gloort hoop aan de horizon. Er zit ook goud in je schaduw.

De gouden schaduw

Naast de niet leuke eigenschappen van jezelf die je tegenkomt in je schaduw heb je ook een gouden schaduw. Dit zijn de positieve eigenschappen die je niet van jezelf ziet, zoals bijvoorbeeld je wijsheid, je levendigheid of je kracht. Ook weggedrukt omdat het teveel was voor de mensen om je heen.

Projecties

Zoals alle schaduw projecties zien we deze projecties vooral in relatie tot anderen. We zijn bijvoorbeeld jaloers op de creativiteit van anderen, terwijl we onbewust onze eigen creativiteit onderdrukken. Misschien vonden je ouders dat er maar rommel van kwam als je als kind enthousiast je knutselspullen tevoorschijn haalde.

Goud waard

Door deze aspecten van onszelf te verborgen te houden doen we onszelf te kort. We zijn niet ons volledige zelf. Het loont om op onderzoek te gaan in onszelf naar dat wat we projecteren op anderen en zo alle aspecten van onszelf toe te eigenen. Dus ook het goud.

Worden wie je bent, wat een bevrijding.

Gold (gold)
Always believe in your soul
You’ve got the power to know
You’re indestructible
Always believe in, that you are
Gold (gold)

Gold – Spandau Ballet