*#%& Corona! 10 tips om thuiswerken leuker te maken

*#%& Corona! 10 tips om thuiswerken leuker te maken

21 oktober 2020 Coaching Groepen Online cirkel Verdiepingswerk 0

Om mensen te ondersteunen in deze onzekere tijden ben ik vanaf het begin van de intelligente lockdown in maart twee groepen gestart. Een particuliere groep en een groep bij mijn opdrachtgever gemeente Utrecht: het online moment.

Het online moment

Het online moment start met een mindfulness meditatie en vervolgens delen we om de beurt hoe in de wedstrijd zitten. Door middel van écht luisteren (deep listening) reageren de andere deelnemers wat dit met hen doet en ontstaat er een generatief gesprek. Een open en reflectieve uitwisseling waar nieuw begrip en kennis ontstaat over de situatie waar we ons samen in bevinden. Dit blijkt ongelooflijk waardevol en verbindend. Waar we in het begin vooral deelden wat Corona met ons doet veranderen de onderwerpen naar hoe we ons zorgen maken over de toekomst van onze kinderen, de gezondheid van onze ouders en de sleur en isolatie die het thuiswerken met zich mee kan brengen.

We missen onze collega’s

Want wát missen we onze collega’s, het snelle praatje bij de koffie automaat, het bijpraten na het weekend en zelfs de reis naar ons werk. Juist in deze tijden hebben we meer dan ooit elkaars steun nodig. Naast het delen van de zorgen die we hebben en ontdekken dat je niet de enige bent, inspireren de deelnemers elkaar ondertussen ook met tips hoe we het thuiswerken toch nog een beetje leuk kunnen maken. Ik heb een aantal van deze tips hieronder opgeschreven.

10 tips om thuiswerken leuker te maken

  1. Maak in de ochtend een lange wandeling voordat je start aan je werkdag;
  2. Fiets een rondje in de pauze (plan sowieso pauzes in);
  3. Spreek af met een buur voor een koffiedate;
  4. Verander van plek als je gaat lunchen (dus niet achter je scherm);
  5. Bel eens zomaar een collega zonder vantevoren een afspraak te hebben gemaakt;
  6. Richt je werkplek gezellig in;
  7. Start je online bijeenkomsten met een check-in: hoe gaat het met iedereen?
  8. Check in Teams die ene collega waarvan je het gezicht niet ziet omdat hij stil is en bel vervolgens om te vragen hoe het gaat;
  9. Start een nieuwe hobby, wat dacht je bijvoorbeeld van een bijenhotel?
  10. Sluit de dag ook echt af op een vaste tijd, berg desnoods je laptop op.

Dit is slechts een greep uit de ideeën die geopperd zijn. Heb jij nog tips? Ik hoor ze graag!