Wat dóe jij nou eigenlijk?

Wat dóe jij nou eigenlijk?

2 november 2019 Coaching Energetisch Waarnemen PSEN Verdiepingswerk 0

Die geïnteresseerde vraag werd gisteren weer gesteld in de groep Energetisch Waarnemen waarin ik faciliteer. Of ik echt iets áctiefs doe. En hoe dat er dan uitziet. Een goede vraag: Ik dóe namelijk niet zozeer iets. het is meer een kwestie van zijn. Maar wel zijn op een specifieke manier.

Aukje verwoordt het zo in haar welkomstmail:

Assistentie

Tijdens de lesdagen assisteert Anne-Marie Delfgaauw, zij is beschikbaar voor ondersteuning, vragen en het lichamelijk verwerken van energetische indrukken. Haar aanwezigheid zorgt ervoor dat de energie in de groep stabiel blijft gedurende de dag. Daardoor hoeven wij iets minder hard te werken 😉

“Het lichamelijk verwerken van energetische indrukken.” Wat is dat eigenlijk? Wat kan daardoor plaats vinden? Het begint allemaal bij containment.

Containment

Zoals een rivierbedding de container vormt voor de rivier zodat die kan stromen, zo ben je als facilitator de container voor het proces dat plaatsvindt in de groep. Hiervoor moet ik zelf diep embodied zijn en mij mindful bewust zijn van mijn eigen contained binnenste en daarbij constant afstemmen op het interieur van de groep. 

Het draait hierbij dus om de kwaliteit van mijn aanwezigheid. In goed Engels embodiment genoemd.

Embodiment of belichaming

Embodiment geeft aan hoe ik mijn lichaam van moment tot moment beleef.  Via mijn zintuigen ervaar ik een fundamenteel gevoel van gegrond ín en verbonden zijn mét de aarde. Vanuit deze gronding en verbondenheid ben ik in contact met mezelf én met het grotere bewustzijn. De kwaliteit van dat contact wordt bepaald door de aangeboren wijsheid van mijn lichaam en mijn eigen bewustzijn hierop.

De kwaliteit van mijn belichaming heeft een directe impact op mijn omgeving, in dit geval de groep dus. Ik dien als kanaal, als de bedding waardoor de energie kan stromen. Hoe meer embodied ik ben, des te groter het kanaal, hoe meer het kan stromen.


Ingewikkeld? Kom gewoon eens bij met zitten. Dan kun je het ervaren 😉