Ben jij beschikbaar?

Ben jij beschikbaar?

1 mei 2019 Coaching Personal Branding Verdiepingswerk 0

Dag van de arbeid

Het is vandaag 1 mei. Dag van de arbeid. Al is de achtergrond van deze dag een hele positieve ten faveure van de positie van de arbeider, tegenwoordig klinkt het mij wat streng in de oren. Hij komt binnen op wilskracht (die van een ander dan hè). Werken zult gij!

Dag in dag uit

En dat je daar dan aan gehoorzaamt en keurig 40 uur in de week jezelf naar kantoor sleept, naar een baan waarin je totaal je ei niet kwijt kunt. Waar je je ding doet om vervolgens om vijf uur weer afgepeigerd naar huis te gaan. Ik werk al lang in het bedrijfsleven en het verbaast me keer op keer hoeveel mensen in dit patroon door ploeteren.

Bills

Maar ja, LunchMoney Lewis zong het al:

I got Bills I gotta pay
So I’ma gonn’ work work work every day
I got mouths I gotta feed
So I’ma gonn’ make sure everybody eats
I got Bills!!

En hij heeft natuurlijk helemaal gelijk, die rekeningen moeten ook betaald worden. Het is alleen de vraag hoe je dat doet.

Beschikbaar zijn

Natuurlijk herken ik het ook in mezelf, dit ‘moeten’. Zoekend naar een nieuwe opdracht, mijn wilskracht aansprekend. Het af willen dwingen van nieuwe kansen. Maar laat dat nou totaal niet werken.

Wat wel werkt is je ontspannen, in jezelf creatieve ruimte opzoeken en nieuwe ideeën laten ontstaan. Die vervolgens durven te manifesteren, je nek uitsteken, jezelf zichtbaar maken. Een gerichte en hele duidelijke intentie zetten, je open stellen, ‘beschikbaar’ zijn.

Die intentie kun je overigens alleen zetten als je weet waar je hart sneller van gaat kloppen. Waar je bloed van gaat stromen. Waar je je bed fluitend voor uitkomt. Waar je je nek voor wíl uitsteken.

Keuzes maken

Kun je daar wel wat begeleiding in gebruiken? Uitvinden waar je hart sneller van gaat kloppen? Keuzes maken om dat te doen waar je hart ligt? Te gaan staan voor jezelf? Jezelf te laten zien? Maak nu die keuze, ik begeleid je graag, ik ben beschikbaar!

Let’s work, be proud
Stand tall, touch the clouds
Man and woman, be free
Let’s work, kill poverty

Mick Jagger