In 2020 op het TEDx podium

In 2020 op het TEDx podium

10 april 2019 Coaching Energetisch Waarnemen Personal Branding PSEN Verdiepingswerk 0

Twee weken geleden was ik bij TEDx Rotterdam om een vriendin aan te moedigen. Ze gaf een TEDtalk over epigenetics. Toen ze opkwam voelde ik plaatsvervangende zenuwen, ik hoopte zo voor haar dat het goed zou gaan. En natuurlijk ging het goed. Ze straalde. De vrouw naast me vertrouwde me toe dat ze er kippenvel van kreeg. Superfijn!

Op zoek naar publiek

Een jaar eerder zei ik terloops tegen deze vriendin dat het misschien wat voor haar was, een TEDtalk geven. Ze had al veel research gedaan, een heel boek geschreven en was op zoek als Amerikaanse in Amsterdam naar een publiek in Nederland. En het mooie was: ze pikte het idee op en maakte het zich eigen. Met als gevolgd een prachtige performance op het podium van TEDx Rotterdam. Ze deed het gewoon!

3 fases naar het podium

Dit zette me aan het denken over het geven van TEDtalks. Ik gebruik TEDx vaker als metafoor om je persoonlijke verhaal te vertellen aan een groter publiek. Eigenlijk zijn er drie fases te onderscheiden voordat je een TEDtalk kan geven.

  1. Je moet jezelf leren kennen en alles wat er in je zit, ook onbewust
  2. Je moet je verhaal maken en bouwen
  3. Je moet je verhaal trainen voordat je op het TEDx podium komt

Nu had ik bij mijn vriendin alleen een zaadje geplant, de rest heeft ze zelf gedaan. Maar kun jij hulp gebruiken bij de eerste fase? Dan kan ik je daar mee helpen.

In 2020 op het TEDx podium

Zie jij zelf ook al staan op dat podium in 2020? En wordt het tijd om de eerste stap te nemen? Aarzel dan niet en neem contact met me op. Dan help ik je me de eerste fase.

“Take the first step in faith. You don’t have to see the whole staircase, just take the first step.” Martin Luther King jr