Zelfrealisatie

Zelfrealisatie

15 december 2017 Energetisch Waarnemen Verdiepingswerk 0

Ik ben sinds zondag bezig met de training energetisch waarnemen bij Aukje van de Vorstenbosch. Een goede timing want ik kwam er daar achter wat mijn diepste drijfveer is om met dit werk bezig te zijn. En dat gebeurde tijdens de oefening: visualiseer het geldpakhuis van Dagobert Duck. Geld? Jazeker, want zoals Aukje het zegt ‘Geld is als het ware het symbool voor eigenwaarde en hoeveel daarvan je aanwendt ten behoeve van het grotere geheel.’

In mijn visualisatie was de geldberg van Dagobert Duck de schat van Ali Baba geworden met juwelen en robijnen. Vervolgens stelde ze de vraag: ‘stel je voor dat jij de schat bent en er is genoeg om weg te geven, aan wie zou je dat dan weggeven?’ Ik zag direct een blij meisje voor me met haar handen naar voren in een kommetje, en het woord ‘zelfrealisatie’ kwam in me op. Ook kwam naar voren dat dit geven een onderdeel is van een groter netwerk, een groter geheel.

Ik zocht net tijdens het schrijven van deze blog nog even op waar Ali Baba ook alweer voor stond. Op Wikipedia vond ik dit: ‘Toen Ali Baba in de grot kwam waar de schat lag nam hij zoveel goud mee als hij dragen kon en ging terug naar de stad. Aan zijn zoon vertelde hij het geheim van de grot en deze gaf het weer door aan zijn eigen zoon. Zo kwam het dat de kinderen en kleinkinderen van Ali Baba hun hele leven in goeden doen waren en nooit ergens gebrek aan hadden’.

Kortom: (Het doorgeven van) zelfrealisatie ten behoeve van het grotere geheel. Cool toch?

 

Aukje en ik in vervlogen tijden bij Heineken International 😂