Sterk op je werk

Werken met meer energie

Wil jij dat je medewerkers beter om kunnen gaan met stress, veranderingen en uitdagingen op de werkvloer? En zo werken met meer energie? Wil jij investeren in zowel de medewerker als de teams waarin ze samenwerken? Is het tijd voor sterke medewerkers en krachtige teams? Dan is een training ‘sterk op je werk’ echt iets voor jullie!

Leren omgaan met stress

Tijdens deze trajecten leren medewerkers hoe zij hun mentale veerkracht kunnen vergroten en hoe ze positief kunnen blijven in uitdagende situaties. Ze krijgen praktische handvatten aangereikt om eigen gedachten en emoties te beheersen en te sturen, zodat ze beter in staat zijn om met stressvolle situaties om te gaan. Het helpt hen beter bestand te zijn tegen stress en met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen en uitdagingen aan te gaan. Bovendien draagt het bij aan een positieve werksfeer en vermindert het de kans op burn-out klachten. Kortom: sterk op je werk!

Ik gun iedereen een Anne-Marie…

Veranderen is voor de mensen die innoveren in de gemeentelijke dienstverlening misschien wel moeilijker dan ooit. Er liggen namelijk talloze mooie kansen die we kunnen pakken (..) Common Ground, Datagedreven Dienstverlening en Menselijke Maat. Mooie thema’s waarbij de ontwikkeling en innovatie op groen staan. Talloze inspirerende voorbeelden en kansen zijn er om te pakken. Maar…. deze kansen gaan alleen maar werken als deze ook een goed plekje krijgen in de uitvoering. En daar zit het venijn. Want de uitvoering die staat nu enorm onder druk.

In mijn team zitten alleen maar mensen die met heel hun hart werken aan de verbetering van onze dienstverlening. Dagelijks zitten zij in dit spanningsveld. We zien zoveel kansen, maar we zien ook de uitdaging en soms zelfs de onmogelijkheid om het allemaal ook daar te krijgen waar het gebruikt of ingezet moet worden namelijk… de uitvoering.

Gelukkig zijn er regelmatig successen te vieren. Maar ik ben ook eerlijk. Voordat het succes er is vraagt dit van het team elke dag weer veel inspanning, energie en hoofdbrekens. Want er zijn momenteel heel veel duwende en trekkende krachten van (gezonde)weerstand, verandermoeheid tot onbedoelde druk die maken dat het allemaal niet vanzelf gaat. En ja… daar worden wij ook wel eens een beetje prikkelig van…. en dat is denk ik menseigen voor mensen die alleen het beste willen voor die inwoner of ondernemer

En daarom hebben wij een Anne-Marie. Anne-Marie helpt ons met regelmaat om even stil te staan bij onze eigen veerkracht en helpt ons te benoemen wat we nodig hebben. Nodig voor onszelf, nodig van het team, nodig om succesvol en vitaal te blijven. Bewust dus even ruimte voor reflectie, even ruimte voor intervisie. Ik merk dat geeft rust en werkplezier. En dat gun ik iedereen in deze drukke gekke tijd.

Trots op mijn team en super blij met Anne-Marie Delfgaauw!

Corrine, manager Gemeente Utrecht

Makkelijk en laagdrempelig

De aanpak is makkelijk en laagdrempelig. In een intake gesprek bepalen we samen welke behoefte er is door te kijken in welke fase van teamontwikkeling je team zit. We kijken samen welk traject het beste bij jullie past. Dat maakt de keuze voor een van onderstaande trajecten eenvoudig en overzichtelijk.

2-daagse incompany training↗

Een 2 daagse workshop in persoon op locatie voor je team of een vaste groep medewerkers uit je bedrijf

8 keer online training↗

8 keer, online 1,5 uur bij training van je team of andere vaste groep medewerkers uit je bedrijf

1-op-1 persoonlijke begeleiding ↗

Persoonlijke begeleiding van werknemers om zo te werken aan hun mentale weerbaarheid

Over Anne-Marie

Na mijn studie en een actieve studententijd ben ik het bedrijfsleven in gegaan en heb daar gezien wat stress en werkdruk in systemen doet, ervaren hoe mensen wel én niet samenwerken. Ik heb geleerd hoe de hazen lopen. Hoe spanningen kunnen oplopen als de druk op de ketel komt. In het bedrijfsleven heb ik geleerd hoe daar mee om te gaan. Ik heb daar ervaren hoe belangrijk het is dat je de regie over je eigen handelen neemt. Uiteraard niet alleen in je werk, ook in je persoonlijke leven. Een goede energie balans is essentieel.

Ik ben in de wereld gezet met een natuurlijke nieuwsgierigheid. Ik heb een oprechte interesse in wat mensen bezig houdt en wat hun drijfveren zijn. Mijn aandacht gaat naar de kern van zaken. Ik zoek altijd naar de rode draden en waar ze vandaan komen. Ik ben gebiologeerd door relaties tussen mensen, hoe deze werken en hoe ze ook niet werken. Ik ben een slimme en gestructureerde denker en ik kan goed reflecteren. Misschien nog wel belangrijker is dat mensen hun verhaal bij mij kwijt willen. Dat is iets dat ik van kinds af aan al heb. Dankzij dit alles én mijn enorme drive om te leren ben ik waar ik nu ben, therapeut en team coach.

Naast mijn werk als team coach bij zowel bedrijven als de overheid werk ik in mijn privé praktijk als therapeut. Ik begeleid mensen 1-op-1 en ik train groepen. Inmiddels heb ik meerdere groepen begeleid om hen mentaal weerbaar te maken en te houden.

Hoe ervaren managers en deelnemers de training?

Wist je dat het vergroten van mentale weerbaarheid niet alleen een positief effect op het werk heeft, maar ook op je persoonlijke leven?

Anne-Marie

Fijn dat jij er bent voor mijn team en mij 

Matteo

Even stilstaan in het ‘nu’ en even aandacht en ruimte voor elkaar hebben voelt heel waardevol. Tijdens de meditatie laat ik even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen en scan ik mezelf. En mijn gevoel kunnen delen en horen wat het met de ander doet en hoe het met de ander gaat zorgt voor een diepe verbondenheid.

Martha

Zo knap en fijn hoe jij ons dichter bij onszelf en elkaar brengt

Pauline

Dank voor je luisterend oor en soms lastige vragen. Je maakt mij een mooier mens 🙂

Marloes

Dank dat je me elke keer weer op het rechte pad krijgt 

Corrine

Ik wil meer weten, ik neem contact op